Torholanlammin palsta

Keväällä 2021 käynnistyi palstatoiminta Torholanlammin rannalla Oitissa. Kulku palstalle tapahtuu  Vartiomäentien ja Torholanlammintien risteyksen kohdalta, johon on tehty uusi liittymä. Muutamalle autolle löytyy pysäköintipaikka.

Kesän 2024 palstat jaetaan ma 20.5.2024 klo 17. Ilmoittaudu sivun alaosassa olevalla lomakkeella. Jos ilmoittautuneita on enemmän kuin palstoja, niin palstat jaetaan arpomalla. Jaon yhteydessä tehdään sopimukset palstan käytöstä viljelijöiden kanssa. 

Palstat ovat kooltaan 1 aari. 

Kesälle 2024 olemme palkanneet pari nuorta kitkemään alueen reunat ja viljelemättömät palstat läpi kesän. Jos tarvitsette kastelu- tai kitkemisapua omalle palstalle kesän aikana, niin palvelun voi ostaa 4H-yhdistykseltä.

PALSTAVILJELYN SÄÄNNÖT:

 1. Viljelymaan omistaa Hausjärven kunta. Hausjärven 4H-yhdistys vastaa palstojen jaosta, sopimuksista, ohjeista ja opastuksesta.
 2. Palstat on käytössä vuoden kerrallaan ja ne jaetaan arpomalla yhteystietonsa antaneiden kesken. 
 3. Palstat ovat ilmaisia käyttäjille.
 4. Viljelyssä tulee käyttää luonnonmukaisia menetelmiä.
 5. Viljelijä vastaa siitä, että palsta ja sen reuna-alueet pysyvät siisteinä.
 6. Rikkaruohot ja kasvijäte tulee kompostoida omalla palstalla.
 7. Palsta on vuokraajan käytössä kasvukauden; jakotilaisuudesta lokakuun loppuun saakka.
 8. Muovihuoneet ja kasvilavat tulee sijoittaa niin, ettei niistä aiheudu haittaa toisille viljelijöille. Kaikki rakennelmat tulee poistaa kasvukauden päätyttyä.
 9. Lintujen ja muiden eläinten ruokinta palsta-alueella on ehdottomasti kielletty.
 10. Palstoilla on annettava työskentelyrauha kanssaviljelijöille ja havaittaessa puututtava ikivallan tekoon. Rikostapauksissa on otettava yhteys suoraan poliisiviranomaisiin.
 11. Viljelijät ovat ilmoitusvelvollisia Hausjärven 4H-yhdistykselle viljelypalstan tapahtumista sekä yhteystietojen muuttumisesta.
 12. Mukavia hetkiä viljelyn parissa!

Yhteydenotot ja lisätiedot: 

Hausjärven 4H-yhdistys, hausjarvi@4h.fi, 050 572 6082

Ilmoittaudu mukaan palstojen jakoon alla olevalla lomakkeella.